Sfințirea Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Măcin, județul Tulcea

Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Măcin, județul Tulcea va fi sfințită duminică, 25 iulie. Slujba va fi oficiată de un sobor de trei ierarhi: Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos și Preasfințitul Visarion Episcopul Tulcii, informează episcopiatulcii.ro Cu acest prilej vor fi duse în oraș spre închinare și moaștele Sfinților Mucenici de la Niculițel. După slujba de sfințire, Sfânta Liturghie se va oficia pe un podium special amenajat în Piața Centrală a orașului.

Acest sfânt locaș a fost zidit între anii 1995-2010, piatra de temelie fiind pusă de către vrednicul de pomenire Arhiepiscop Lucian al Tomisului. Biserica construită în stil bizantin a fost pictată în tehnica frescă și înzestrată cu toate cele necesare oficierii slujbelor prin strădania credincioșilor de aici conduși de părintele paroh Adrian Jugănaru.

Dacă până în 1989 în Măcin exista o singură biserică ortodoxă, astăzi sunt în oraș încă trei Biserici noi și o Mănăstire cu hramul „Sfântul Nicolae” și „Sfânta Paraschiva”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…