Sfințirea Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Măcin, județul Tulcea

Peste o mie de credincioși dobrogeni au participat astăzi, 25 iulie, la sfințirea Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Măcin, județul Tulcea, informează Radio TRINITAS. Ei s-au putut închina și moaștelor Sfinților Mucenici de la Niculițel, aduse, cu acest prilej, de la Mănăstirea Cocoș.

Slujba a fost săvârșită de un sobor alcătuit din trei ierarhi și câteva zeci de preoți, a declarat Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii: „Slujba de sfințire a fost săvârșită astăzi de un sobor de trei arhierei, Înaltpreasfințitul Teodosie de la Constanța, Înaltpreasfințitul Casian de la Galați și smerenia noastră. După terminarea slujbei de sfințire s-a mers în procesiune spre centrul orașului unde în Piața centrală, pe un podium special amenajat, a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească. La Sfânta Liturghie a slujit un sobor de 30 de preoți și de 6 diaconi și au participat aproximativ 1 000 de credincioși din oraș și din localitățile învecinate”, a spus Preasfinția Sa.

Noul lăcaș de cult se adaugă celorlalte două Biserici existente în Măcin, a adăugat Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii. Biserica a fost construită în stil bizantin între anii 1995-2010, a fost pictată în tehnica frescă și înzestrată cu toate cele necesare oficierii slujbelor prin strădania credincioșilor.

Comentarii Facebook


Știri recente