Sfințirea Bisericii „Sfântul Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Nr. 2 din Râmnicu Vâlcea

În Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească și slujba sfințirii noii Biserici „Sfântul Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Nr. 2 din Râmnicu Vâlcea, informează arhiram.ro.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a explicat pericopa evanghelică în care se istorisește una din minunile săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos și anume învierea fiului văduvei din Nain, făcând legătură cu evenimentul ce are loc în incinta spitalului: „Suntem în această duminică binecuvântată de Dumnezeu și iată că nu se putea să se potrivească mai bine evanghelia de astăzi cu privire la învierea fiului văduvei din Nain decât aici, în incinta spitalului, unde este multă suferință și uneori chiar unii dintre frații și surorile noastre pleacă la cele veșnice. În această incintă s-a construit o biserică în cinstea și spre slava lui Dumnezeu și spre pomenirea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon prin ale cărui rugăciuni să se reverse darurile lui Dumnezeu cele bogate spre toți cei care îl cinstesc pe el și se închină în această biserică”.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care a rostit un scurt cuvânt de învățătură și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți. Tot cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a acordat gradul onorific de Iconom stavrofor părintelui Dan Valentin Cîrstea pentru activitatea misionar-pastorală desfășurată.

La slujba de sfințire a bisericii ridicate în incinta Spitalului Nr. 2 din Râmnicu Vâlcea au luat parte și reprezentanți ai autorităților locale și de stat, preoți și credincioși din municipiu și din împrejurimi.

Credincioșii veniți în număr mare la acest eveniment au trecut prin sfântul altar, au sărutat Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce și s-au rugat în timpul slujbei.

Comentarii Facebook


Știri recente