Sfințirea Bisericii „Sfântul Ilie”, din localitatea Tătărăști, județul Bacău

Peste 1000 de oameni au participat astăzi, 18 iulie, la slujba de sfințire a Bisericii „Sfântul Ilie”, din localitatea Tătărăști, județul Bacău. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Preasfințitul Părinte Ioachim a numit această sfințire drept „un eveniment deosebit pentru zona respectivă”, de altfel „o zonă pitorească pe malul Siretului și foarte spirituală în același timp, pentru faptul că în acea zonă a trăit, în tinerețile sale, Sfântul Antipa de la Calapodești”, informează TRINITAS TV.

De asemenea Preasfinția Sa a subliniat faptul că „satele acelea de pe malul stâng al Siretului par mai sărace dar sunt spiritual mai bogate”.

Preasfințitul Părinte Ioachim a arătat că „în Parohia Tătărăști se va organiza o Cantină socială pentru persoanele defavorizate, pentru copii, pentru oamenii care nu au cele de trebuință în fiecare zi”. „În contextul Bisericii, după un program bine stabilit de către părintele Darie, în anii următori, odată cu terminarea construcției Bisericii se va ridica și un Așezământ care va răspunde nevoilor de acum a credincioșilor din comuna respectivă”, a mai adăugat Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente