Sfințirea Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Zănești, Protopopiatul Roznov

Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Zănești, Protopopiatul Roznov va fi sfințită mâine, 22 august, de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează Radio TRINITAS. Noul lăcaș a fost ridicat pe temelia unei biserici mai vechi, din lemn, ctitorită la mijlocul secolului al XIX-lea.

Lucrările la actuala biserică au început în anul 1992 , la data de 17 august, „cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Daniel, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române” și au fost finalizate, recent, a menționat părintele paroh Cristinel Munteanu.

„Lungimea Bisericii este de 30 de metri, lățimea 14, 70 de metri, iar înălțimea este de 32 de metri. Biserica este construită din cărămidă, pictura fiind realizată de pictorul Armand Cuhta”, după cum a spus părintele paroh.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…