Sfințirea Bisericii Sfântul Gheorghe din Câmpulung Moldovenesc

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Câmpulung Moldovenesc a fost sfințită duminică, 2 octombrie 2011, de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

De dimineață, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de călăreți îmbrăcați în costume naționale, în sunetul buciumelor. Mai întâi s-a desfășurat rânduiala sfințirii la exterior a bisericii, după care a fost târnosit sfântul altar. Pe o scenă special amenajată, Înaltpreasfințitul Pimen a slujit Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi.

„În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Înalt Preasfinția Sa a amintit faptul că noi, creștinii, suntem datori să iertăm pe vrăjmașii noștri, întrucât și noi, înainte de toate, L-am supărat pe Dumnezeu din cauza păcatelor. IPS Pimen a apreciat frumusețea bisericii târnosite și efortul pe care credincioșii din parohie l-au depus la ridicarea ei, alături de pr. paroh Mihai Costineanu. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a remarcat că jertfa ridicării acestui lăcaș de închinăciune este lăudabilă mai ales că enoriașii nu au posibilități financiare mari. La final a fost oficiat un Parastas pentru ctitorii care au trecut la cele veșnice’, a relatat pr. Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, care a amintit că la finalul lucrărilor de pictură, care sunt în desfășurare, Centrul eparhial Suceava va oferi distincțiile cuvenite celor care au sprijinit edificarea lăcașului de închinăciune.

Construcția Bisericii ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Câmpulung Moldovenesc a început în anul 2001, sfintele slujbe fiind oficiate pe durata lucrărilor într-un paraclis din lemn închinat Sfântului Ierarh Spiridon.

Comentarii Facebook


Știri recente