Sfințirea Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan din Poiana Oanțu – Pângărați

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va sfinți duminică, 15 mai 2011, Biserica ‘Sfântul Arhidiacon Ștefan’ din parohia Poiana Oanțu – Pângărați, Protopopiatul Piatra Neamț, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Moldova.

După cum a relatat pr. paroh Costel Gheorghiescu, la zidirea acestui sfânt lăcaș au fost implicați trei preoți, aducându-și contribuția enoriașii, Consiliul și Comitetul parohial, Primăria comunei Pângărați și Mănăstirea Pângărați. ‘În timpul păstoririi părintelui Gheorghe Țăbârnă, în anul 1999, s-a sfințit locul pentru biserică de către PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și s-a turnat fundația. În anul 2000 s-a înființat actuala parohie, desprinzându-se din parohia Oanțu. În luna decembrie a anului 1999 a fost numit paroh părintele Cristian Berea, care alături de enoriași a pornit construcția lăcașului de închinăciune, pe care au reușit să-l acopere. Pe 1 septembrie 2007 am fost numit în această parohie. Cu sprijinul credincioșilor deosebiți din această localitate am continuat ceea ce predecesorii mei au început. S-au realizat lucrările de pictură de către pictorul Zenaida Rotaru, în tehnica tempera, împrejmuirea sfântului lăcaș, s-a ridicat o clopotniță și un lumânărar’, a spus pr. paroh Costel Gheorghiescu.

Parohia Poiana Oanțu derulează Programul ‘Hristos împărtășit copiilor’ în parteneriat cu Școala generală din localitate și cu Primăria Pângărați.

Comentarii Facebook


Știri recente