Sfințirea bisericii Sfântul Apostol Andrei din Ilva Mică Someș

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului a sfințit duminică, 26 august, biserica parohiei Ilva Mică Someș, din protopopiatul Năsăud, potrivit radiorenasterea.ro.

Slujba de târnosire a noului locaș de cult a avut loc la ora 9, înaintea oficierii Sfintei Liturghii arhierești.

A slujit alături de mitropolitul Clujului, un sobor de aproximativ 20 de preoți și diaconi, din care a facut parte părintele protopop de Năsăud, Ioan Dâmbu, consilierul economic al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Gavril Vârva și consilierul pe probleme de protocol al Eparhiei, părintele arhidiacon Claudiu Grama.

Au fost prezente la sfintirea noului locaș de cult, oficialități județene și locale precum și mulțime de credincioși de pe Valea Someșului și Valea Ilvelor.

În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei le-a vorbit celor prezenți despre dobândirea împărăției lui Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a ridicat la rangul de iconom stravofor pe părintele paroh, Iuliu Brici pentru implicarea în ridicarea locașului de cult și pentru misiunea sa de slujitor al bisericii.

Totodata au fost conferite distincțiile Crucea Arhiepiscopală, părintelui Emil Dănilă, Crucea Transilvană primarului din Ilva Mică, Horea Aurel și diplome de aleasă cinstire enoriașilor care s-au implicat în construcția noii biserici.

Locașul de cult din parohia Ilva Mică II, ce poartă hramul Sfântul Apostol Andrei a fost ridicat între anii 1992-2011.

În ultimii 2 ani au fost finalizate lucrările de pictură a bisericii în tehnica frescă. După mai bine de 20 de ani, de la punerea pietrei de temelie locașul de cult a fost finalizat, astfel că a putut fi sfințit.

Comentarii Facebook


Știri recente