Sfințirea Bisericii „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Drislea, Protopopiatul Botoșani

Sute de credincioși au participat duminică, 26 aprilie 2009, la slujba de sfințire a Bisericii „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Drislea, Protopopiatul Botoșani, oficiată de către Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost pusă în anul 2001, iar lucrările au început în anul 2002, prin contribuția firmei „Victor Construct” din Botoșani.

Programul liturgic a început cu slujba Aghezmei mici, urmată de slujba Utreniei și a Acatistului. La ora 8:30 a început slujba de sfințire a bisericii, oficiată de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, care a fost urmată de slujba Sfintei Liturghii. În acest timp, credincioșii din parohia Drislea, dar și din satele din jur, au trecut prin sfântul altar și s-au închinat în fața sfintei mese. La slujbă a participat și pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoșani.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul…