Sfințirea Bisericii Schitului „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Dobrița, județul Gorj

Biserica Schitului „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din localitatea gorjeană Dobrița a fost sfințită astăzi, 20 iulie, de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei. Construirea lăcașului cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Mare Mucenic Mina” a început în anul 2005. Biserica a fost amplasată în apropierea Spitalului de pneumoftiziologie.

‘După 89, chiar acum vreo 5 ani de zile un părinte care a venit de la Mănăstirea Crasna din județul Gorj s-a gândit să se construiască un schit având în vedere faptul că un preot poate să stea și să deservească și spitalul pentru cele duhovnicești. Ajungând aici ne-am hotărât să terminăm Biserica și chiliile din împrejurimi, iar apoi să transformăm într-un schit de călugări și părintele să rămână în continuare atât preotul acestui spital, cât și preotul schitului’, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, după cum ne informează TRINITAS TV.

Alte informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Lăcașul monahal a fost înființat special pentru alinarea suferințelor trupești și sufletești ale bolnavilor de aici, dar și pentru credincioșii din această zona. Slujba de sfințire și slujba Sfintei Liturghii au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Irineu a rostit un cuvânt de învățătură despre viața și modelul de credință și sfințenie pe care îl reprezintă Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. De asemenea, Înaltpreasfinția sa a mulțumit tuturor celor care au contribuit la ridicarea acestui sfânt locaș monahal pe una dintre cele mai frumoase coline din județul Gorj. Starețul acestui Schit, părintele ieromonah Irineu, în semn de apreciere a muncii depuse la construirea acestei Biserici, a fost hirotesit astăzi protosinghel”.

Comentarii Facebook


Știri recente