Sfințirea Bisericii Schitului Sfântul Lazăr din Alba Iulia

Biserica Schitului de maici Sfântul Lazăr, din Alba Iulia, a îmbrăcat astăzi, 16 aprilie, haine de sărbătoare. După cum ne informează TRINITAS TV, lăcașul de cult, cu hramul Învierea Sfântului și Dreptului Lazăr a fost sfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, alături de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, a precizat că lăcașul de cult care a fost început acum zece ani, astăzi a primit „încoronarea”, prin sfințirea și prin punerea în Sfânta Masă a unor fragmentelor din sfinte moaște.

Cei trei ierarhi au oficiat apoi, în prezența a sute de credincioși, Sfânta Liturghie, iar la final parastasul pentru ierarhii înmormântați în necropola Mănăstirii, dar și pentru toți ctitorii, binefăcătorii și slujitorii lăcașului de cult, trecuți la Domnul.

Schitul „Sfântul Lazăr” găzduiește Centrul misionar al Eparhiei, tipografia Arhiepiscopiei Alba Iuliei, precum și atelierul de lumânări.

Comentarii Facebook


Știri recente