Sfințirea bisericii Schitului „Sfântul Ioan Rusul”, din comuna Slobozia, județul Giurgiu

O nouă biserică a fost finalizată în Episcopia Giurgiului. Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârșit astăzi, 27 mai 2009, slujba de sfințire a bisericii Schitului „Sfântul Ioan Rusul”, din comuna Slobozia, județul Giurgiu. Noul lăcaș de cult adăpostește și părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, aduse din Grecia.

Așezământul monahal a fost ridicat pe temeliile unei foste baze militare a Poliției de Frontieră, al cărei teren a fost dat în folosință Episcopiei.

Tot astăzi, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții din Protoieria Giurgiu au participat la conferința preoțească având ca temă „Sfântul Vasile cel Mare și ceilalți Sfinți Părinți capadocieni’, organizată la schitul „Sfântul Ioan Rusul”.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…