Sfințirea bisericii satului brașovean Meșendorf

Biserica satului brașovean Meșendorf, așezare veche, atestată încă din timpul Evului Mediu, a fost târnosită în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, 16 septembrie 2012, în prezența credincioșilor din sat și din localitățile învecinate. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează TRINITAS TV.

‘Biserica aceasta are o frumusețe a ei, este o biserică bizantină întru totul. Deoarece a ajuns într-o stare de degradare ea a fost refăcută cu sprijinul credincioșilor și a ce lor din jur, a Consiliului județean și Secretariatului pentru culte, dar mai ales prin dragostea jertfelnică a acestor credincioși’, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Deși localitatea este atestată încă din anul 1289, biserica ortodoxă a fost zidită abia în secolul al XX-lea. Înălțată între anii 1936-1941, biserica Sfântul Nicolae a trecut în ultimii opt ani prin ample lucrări de reabilitare.

Întrucât pictura bisericii era într-o stare avansată de degradare, lăcașul de cult a fost zugrăvit din nou, în perioada 2011-2012.

Cu ocazia târnosirii, biserica Sfântul Nicolae din Meșendorf l-a primit ca ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente