Sfințirea bisericii românești din Castellon, Spania

Biserica parohiei „Sfântul Nicolae” din Castellon, Spania, a fost sfințită în duminică, 2 decembrie 2012, în prezența unui număr impresionant de credincioși veniți din toate zonele Regatului, informează TRINITAS TV.

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

„În anul 2002 a fost oficiată prima Sfânta Liturghie aici la Castellon și datorită Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif suntem o comunitate atât de numeroasă și datorită rugăciunilor Înaltpreasfinției Sale am primit biserica aceasta. De asemenea, le mulțumim și ierarhilor din țară care s-au ostenit și au venit pe tărâmuri străine, dar în biserică niciodată nu suntem străini pentru că suntem în Casa Domnului. Așadar, îi mulțumim Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precum și Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care a dăruit bisericii din Castellon sfintele moaște ale mucenicilor Epictet și Astion din Dobrogea”, a spus cu această ocazie Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Parohia a fost înființată în anul 2001, pentru început slujbele oficiindu-se în paraclise improvizate în câteva case particulare. După ani de dialog cu Episcopia catolică de Segorbe-Castellon, biserica „Nuestra Señora de Soledad” în care nu se mai slujise de peste cinci decenii a fost cedată parohiei românești în baza unui contract pe o perioadă de cinci ani cu posibilitatea de reînoire. În jumătate de an lăcașul de cult a fost renovat și pregătit pentru sfințire.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…