Sfințirea bisericii parohiei sibiene Tălmaciu II

Biserica parohiei sibiene Tălmaciu II a fost târnosită duminică, 5 august 2012, în prezența unui număr mare de credincioși. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, după cum ne informează TRINITAS TV. Cei doi ierarhi au oficiat apoi Sfânta Liturghie.

ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a evidențiat hărnicia credincioșilor celor două parohii din Tălmaciu care au reușit, împreună cu preotul paroh, să ridice un nou locaș de cult. Părintele Simion Rus a fost hirotesit întru iconom stavrofor pentru întreaga osteneală depusă în folosul Bisericii.

Ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei, biserica a fost înălțată în centrul localității. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1997 de Preasfințitul Părinte Episcop Visarion.

PS Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a fost cel care, în urmă cu 15 ani, în calitate de Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a pus piatra de temelie pentru lăcașul de cult sfințit în Duminica a IX-a după Rusalii.

Inițiativa construirii bisericii a aparținut credincioșilor din Tălmaciu. Toți credincioșii prezenți la sărbătoarea bisericii au trecut, potrivit obiceiului, prin Sfântul Altar.

Comentarii Facebook


Știri recente