Sfințirea bisericii Parohiei Samarinești, județul Gorj

Credincioșii din Parohia Samarinești, județul Gorj, au fost prezenți ieri, 7 noiembrie, în număr mare, la târnosirea noii biserici cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Slujba de sfințire și slujba Sfintei Liturghii au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, informează TRINITAS TV.

„Samarineștii evident că este locul samarineanului. Considerăm că Mântuitorul Iisus Hristos care este Samarineanul Milostiv, aici, încă din cele mai vechi timpuri Și-a zidit Casă Sieși. Adică, El a locuit în sufletele credincioșilor de aici. Biserica și sfințirea de astăzi sunt un reper istoric, de readucere aminte pentru noi și pentru generațiile următoare care vor povesti despre faptele minunate ale lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Lucrările de construire a sfântului lăcaș au început în anul 1994 și au fost finalizate cu sprijinul Primăriei din Samarinești și al enoriașilor acestei parohii. Pentru merite deosebite, au fost acordate patru Gramate de mulțumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente