Sfințirea Bisericii Parohiei Gugești III, județul Vrancea

Biserica „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Parohia vrânceană Gugești III a fost astăzi, 13 februarie, sfințită.

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

„O Biserică în viața creștinilor are importanță deosebită pentru că în ea vă botezați copiii, vă cununați tinerii și prohodiți pe cei care trec la cele veșnice. De la naștere până la moarte Biserica este mereu prezentă în viața noastră”, a arătat Înaltpreasfinția Sa.

Construirea lăcașului de cult a fost sprijinită de membrii Consiliului și Comitetului parohiale, de Secretariatul de Stat pentru Culte și de la autoritățile locale, o contribuție aparte având-o Consiliul Local Gugești.

Pentru întreaga activitate, preotului paroh i-a fost conferit rangul de iconom, iar edilul din Gugești a primit Distincția eparhială „Sfântul Mucenic Sava” din partea ierarhului Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente