Sfințirea bisericii parohiei Copalnic, Maramureș

Duminica 9 Septembrie, P.S. Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a tarnosit biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Copalnic, Prot. Lapus, in urma amplelor lucrari de restaurare ce s-au efectuat la 100 de ani de la construirea acesteia. După slujba de sfințire Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Preotul paroh Valentin Petrenciuc a primit rangul de Stavrofor, iar binefacatorii au primit diplome de vrednicie, potrivit episcopiammsm.ro.

In aceeasi zi de la orele 15.30, P.S. Iustin Sighetenul a binecuvantat noul lacas de cult provizoriu din Parohia Sisesti , Prot. Baia Mare si a sfintit un clopot nou, dupa care a pus piatra de temelie pentru o noua biserica de zid cu hramurile: „Adormirea Maicii Domnului” , „Sf. M. Mc. Gheorghe”,si „Sf. Ap. Andrei, Apostolul romanilor si ocrotitorul Romaniei”

P.S. Iustin Sigheteanul l-a incurajat pe pastorul sufletesc, Pr. Andreica Octavian, Consiliul Parohial si pe credinciosi, sa poarte cu jertfelnicie si bucurie crucea zidirii unei noi biserici, indemnand parohiile ortodoxe din jur sa fie solidare cu ei si oferind in acelas timp din partea Episcopiei un ajutor financiar.

Comentarii Facebook


Știri recente