Sfințirea bisericii parohiei clujene Gădălin

Biserica parohiei clujene Gădălin va fi sfințită mâine, 30 iulie 2011, de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Sărbătoarea este foarte importantă pentru cei 4 sute de enoriași ai parohiei, cu atât mai mult cu cât lăcaș vechi de peste 150 de ani nu a fost niciodată sfințit.

Biserica a fost construită în 1858 din piatră, în formă de navă, după cum a mărturisit părintele paroh Adrian Mitrea. Biserica, deși nu este declarată monument istoric, este aparte deoarece iconostasul este zidit din cărămidă. Biserica a suferit în decursul timpului mai multe reparații exterioare și interioare. În 2005 s-a introdus gazul metan pentru încălzire, în 2006 s-a pictat biserica în tehnica acrilic, și în anul 2008 a fost restilizată clopotnița.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…