Sfințirea Bisericii Parohiei Chișineu Criș II din Arhiepiscopia Aradului

Biserica parohiei Chișineu-Criș II, cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință”, păstorită de părintele Cantemir Lipovan, a îmbrăcat duminică, 19 iunie, straie de sărbătoare, informează episcopiaaradului.ro. Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a poposit în această duminică în mijlocul credincioșilor acestei parohii pentru a târnosi biserica, pentru a binecuvânta lucrările de renovare care s-au efectuat la locașul de închinare și pentru a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Biserica, în formă de navă, pe fundație de cărămidă și acoperită cu țiglă a fost ridicată la începutul sec. al XVIII-lea de Nicolae Cervenschi, în timpul păstoririi vrednicului preot Mihai Cuc.

În urmă cu aproximativ patru ani, sub păstorirea actualului preot, s-au pornit ample lucrări de renovare a sfântului locaș. Astfel, exteriorul bisericii a fost tencuit din nou, iar interiorul a fost pictat în tehnica frescă de pictorul bisericesc Constantin Popescu din Rădăuți. Iconostasul și stranele sunt din lemn de cireș, sculptura fiind executată de meșterul Dan Ember din localitatea Livada, județul Arad.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a evidențiat acest moment înălțător în viața unei biserici, punându-l în legătură cu Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, ziua întemeierii Bisericii, și cu duminica în care ne-am aflat, a Tuturor Sfinților, a subliniat apoi, grija deosebită și permanentă pe care toți credincioșii trebuie să o arate față de sfântul locaș de închinare, ca și Casă a lui Dumnezeu, loc sfințit, spațiu sacru, îndemnându-i totodată să se poarte întotdeauna aici cu respect, evlavie și bună-cuviință.

În încheierea Sfintei Liturghii, părintele paroh Cantemir Lipovan a primit distincția de iconom stavrofor, iar din partea autorităților locale diploma de ,,Cetățean de onoare” aceeași diplomă din partea oficialităților locale primind-o și părintele Liviu Savulov de la parohia Chișineu-Criș I.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…