Sfințirea Bisericii Parohiei Bogâltin, jud. Caraș-Severin

Biserica Parohiei Bogâltin din județul Caraș-Severin a fost sfințită astăzi, 27 iunie, de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului. Lăcașul – cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – datează din anul 1856, însă nu a fost sfințit niciodată.

După cum a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Casian Rușeț, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Caransebeșului, evenimentul a început în jurul orei nouă, când, potrivit rânduielii s-a făcut procesiunea în jurul Bisericii și s-au așezat sfintele moaște în Sfântul Jertfelnic. După Slujba de Sfințire a urmat slujba Sfintei Liturghii. La final toată lumea prezentă a intrat în Sfântul Altar și s-a închinat la Sfânta Masă, potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe, primind Sfânta Anafură și o iconiță din partea Preasfințitului Lucian.

În cuvântul de învățătură, adresat credincioșilor la Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să nu se asemenea cu oamenii din ținutul Gherghesenilor care L-au îndepărtat pe Mântuitorul din ținutul lor, ci „să-L primească și să-L păstreze întotdeauna cu sufletele curate”, a mai spus părintele Casian Rușeț.

După sfințirea de la Bogâltin, Preasfințitul Episcop Lucian s-a îndreptat spre Parohia Iablanița, din protopopiatul Băile Herculane, unde oficiază slujba Vecerniei.

Mâine, Părintele Episcop Lucian va întreprinde vizite pastorale în mai multe localități izolate ale eparhiei din filiile Dobraia și Inelet, filii care aparțin parohiei Bogâltin, iar în ziua praznicului Sfinților Petru și Pavel va săvârși Sfânta Liturghie la Schitul Bogâltin, înconjurat de un sobor de preoți, a adăugat părintele Casian Rușeț.

Comentarii Facebook


Știri recente