Sfințirea bisericii Parohiei „Bicaz Chei” II, Protopopiatul Piatra Neamț

Biserica „Învierea Domnului” din Parohia „Bicaz Chei” II, Protopopiatul Piatra Neamț a fost astăzi, 11 septembrie, sfințită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS.

După sfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie, la finalul căreia, Înaltpreasfinția sa a vorbit credincioșilor despre importanța și necesitatea ridicării unei noi biserici: „Așezarea unei biserici într-o localitate este necesară pentru că prin mijlocirea Bisericii, în interiorul Bisericii, prin semnul pe care îl arată Biserica, creștinul înțelege că trebuie să cunoască și să trăiască învățătura ortodoxă și să propovăduiască pe Iisus Hristos așa cum El este mărturisit și propovăduit în credința ortodoxă”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Dumitru Marin, parohul bisericii din Bicaz Chei a fost hirotesit iconom stavrofor, iar cei care au sprijinit lucrările de construcție ale sfântului lăcaș au primit distincții de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente