Sfințirea Bisericii Parcul Călărași din București

La sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va resfinți Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – „Parcul Călărași” sau „Bariera Vergului” din București, informează TRINITAS TV.

Biserica actuală îi are drept ctitori principali pe Mareșalul Ion Antonescu si pe soția sa Maria Antonescu, fiind ridicata intre anii 1942-1949.

Lăcașul a fost resfințit la data de 3 octombrie 1976. În anul 1988, fusese propusă demolarea bisericii, în zona de sistematizare a Pieței Muncii, demers neînfăptuit, prin căderea regimului comunist.

Biserica Sfinții Împărați Constantin si Elena – Vergului – este o construcție monumentala, având planul bazilical, cu trei nave, în cruce greacă înscrisă, cu pridvor, turla pe naos și cu absida altarului decroșată, a cărei înfățișare a fost inspirată după aceea a Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc din Curtea de Argeș, înscriindu-se între creațiile de stil neoromânesc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…