Sfințirea Bisericii Nașterea Maicii Domnului – Socola Mică din Iași

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, va resfinți sâmbătă, 19 mai 2012, Biserica cu hramurile ‘Nașterea Maicii Domnului’ și ‘Sfinții Atanasie și Chiril’ – Socola Mică din Iași, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Sfântul lăcaș a fost sfințit prima dată în urmă cu 203 ani, fiind ctitorit de Atanasie și Ana Gosan. Reabilitarea acestuia a început cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. ‘Lucrările de reparație, consolidare și înfrumusețare au început în anul 2006, lăcașul de închinăciune făcând parte din clasa monumentelor istorice. În biserică se păstrează din anul 1814 catapeteasma și icoanele, semnate smerit de zugravul Grigorie. Sfântul lăcaș a fost împodobit în ultimii ani cu pictură, de pictorii Vasile și Ramona Isari. S-a lucrat numai pe dispoziția de șantier a Direcției Județeane pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Iași’, a spus pr. paroh Mihai Opăriuc.

Biserica cu hramurile ‘Nașterea Maicii Domnului’ și ‘Sfinții Atanasie și Chiril’ – Socola Mică se află pe șoseaua Bucium din Iași, la 300 de metri de Spitalul Socola, spre Vaslui. La intersecția drumului care duce spre sfântul lăcaș există drept indicator o troiță.

Comentarii Facebook


Știri recente