Sfințirea bisericii Nașterea Maicii Domnului – Drumul Taberei, din București

Duminică, 17 mai 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de sfințire a bisericii cu hramurile Nașterea Maicii Domnului, Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sf. Mucenic Emilian de la Durostorum, situată în cartierul Drumul Taberei, str. Târgu Neamț, nr. 12 C ( în apropierea Parcului Drumul Taberei).

Piatra de temelie a acestui nou lăcaș de cult a fost pusă în ziua de 8 septembrie 1997, la praznicul Nașterii Maicii Domnului, de către vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, în prezența unui număr mare de clerici și credincioși.

Biserica a fost construită și finisată între anii 1997 – 2003, iar între anii 2006 – 2009 a fost împodobită cu pictură de către pictorii Sorin Nicolae și Adrian Botea. Împodobirea bisericii cu cele necesare oficierii sfintelor slujbe s-a făcut prin donații din partea a numeroși credincioși, prin strădania preoților Constantin și Emilian Țincu.

Noua biserică adăpostește și o raclă cu părticele din moaștele Sf. Mucenic Emilian (sărbătorit la 18 iulie), unul dintre ocrotitorii sfântului lăcaș, primite în dar în anul 2008 de la Mitropolitul Ilarion al Silistrei (Bulgaria).

În cadrul parohiei Nașterea Maicii Domnului – Drumul Taberei funcționează și un Așezământ social care dispune de sală de studiu pentru elevi, cabinet de medicină generală, cabinet stomatologic, cabinet de consultanță juridică, cabinet de consultanță psihologică, punct farmaceutic cu medicamente pe bază de plante, precum și de o sală de mese.

Sursa: BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR

Comentarii Facebook


Știri recente