Sfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Coltești, județul Vâlcea

În Duminica a XXII-a după Rusalii, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit duminică, 31 octombrie, slujba de sfințire a bisericii cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’, din Parohia Coltești, comuna Alunu, județul Vâlcea, informează arhiram.ro.

Slujba târnosirii bisericii a început la orele 09:00, după care s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de către un sobor de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică de astăzi, în care se istorisește pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit în preot pe părintele diacon Iulius Octavian Mălinaș pentru biserica cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Parohia Amărăști, comuna Amărăști, județul Vâlcea.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian l-a felicitat pe părintele paroh Ion Zamfiroiu pentru activitatea pastorală desfășurată și i-a acordat titlul de iconom stavrofor.

La eveniment a participat și părintele Marin Ion, Protoiereu de Horezu, precum și reprezentanți ai autorităților locale și centrale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente