Sfințirea bisericii Mănăstirii vrâncene Mușinoaiele

Înalt Preasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va târnosi mâine, 10 iulie, biserica Mănăstirii Mușinoaiele, cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’. Astă-seară, la Mănăstirea Mușinoaiele, vor fi aduse moaștele Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi, primul ctitor al acestui așezământ monahal, și se va săvârși și slujba Privegherii.

‘În anii 1982-1989, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin osârdia Înalt Preasfințitului Epifanie, a purtat de grijă mereu, în ciuda tuturor adversităților perioadei comuniste, acestei mănăstiri. Ea a fost reactivată în 1990, când s-a rânduit ca stareț părintele protosinghel Cleopa Nechită, peste o obște formată din șapte călugări. În 1996 și, respectiv, în 2000 s-au sfințit două paraclise noi, în care se slujește zilnic, s-au construit multe anexe gospodărești, iar în același timp în mănăstire s-a statornicit o bună rânduială călugărească, în care se împletesc râvna pentru sporirea duhovnicească cu strădania spre nevoință și împlinirea ascultărilor călugărești’, a declarat pentru ‘Ziarul Lumina’ părintele Adrian Ionescu, consilier media al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Zidirea Bisericii ‘Adormirea Maicii Domnului’ a început în anul 2002, iar anul trecut a fost finalizată lucrarea de pictare a lăcașului de cult de către pictorul Milică Năstase din Iași. Mănăstirea Mușinoaiele este situată pe șoseaua Focșani-Panciu, la 40 km de Focșani și la 22 de km de localitatea Fitionești.

Comentarii Facebook


Știri recente