Sfințirea Bisericii Mănăstirii Pietricica din Piatra Neamț

Biserica „Schimbarea la Față” și „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Mănăstirii Pietricica din Piatra Neamț a fost sfințită în urmă cu două zile. La acest eveniment au participat sute de credincioși care au trecut, așa cum este rânduiala, prin sfântul altar, informează ‘Ziarul Lumina’.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a târnosit duminică, 1 august, biserica Mănăstirii Pietricica din Piatra Neamț. Sărbătoarea s-a bucurat de prezența a sute de pietreni și a altor credincioși veniți din mai multe localități ale Moldovei. Oamenii au urcat dealul fie pe jos, fie cu mașina, până la așezarea monahală ce străjuiește municipiul Piatra Neamț de peste zece ani. Slujba de sfințire a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan. Din soborul de preoți au mai făcut parte arhim. Luca Diaconu, exarh zona Neamț, și pr. Dumitru Ailincăi, protoiereul Protopopiatului Piatra Neamț. După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Mitropolit Teofan a amintit care sunt sărbătorile sau sfinții pe care Biserica noastră îi prăznuiește în prima zi a lunii august, evidențiind mesajul pe care textele evanghelice din Duminica a X-a după Rusalii îl transmit credincioșilor. IPS Teofan a făcut referire la purtarea crucii atât de către viețuitorii din mănăstiri, cât și de cei care și-au întemeiat o familie.

„Îmi doresc ca cei care sunt alături de noi să simtă un plus de curaj pe drumul crucii”

La finalul slujbei, protos. Neofit Amariei, starețul Mănăstirii Pietricica, a primit din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei Crucea Moldavă, iar persoanele care s-au evidențiat în susținerea lucrărilor de construcție a Bisericii ‘Schimbarea la Față’ și ‘Sf. M. Mc. Mina’ au primit distincții de vrednicie. Protos. Neofit Amariei a mulțumit Înalt Preasfințitului Părinte Teofan pentru prezență și mulțimii de credincioși care s-au alăturat rugăciunilor înălțate la Tronul Preasfintei Treimi. ‘Îmi aduc aminte că la întâlnirea cu un părinte mitropolit din Grecia acesta a afirmat: ‘Mănăstirea, într-o națiune, reprezintă plămânul, care asigură viața omului’. Ținând cont de aceste cuvinte, mi-am închinat și eu și îmi închin în continuare viața spre a îndeplini acest deziderat. Îmi doresc ca cei care sunt alături de noi să simtă un plus de curaj pe drumul crucii, să simtă bucuria duhovnicească pe care nu o găsește în vâltoarea acestei lumi, să se bucure de pacea și liniștea noastră duhovnicească cu care suntem înzestrați’, a spus protos. Neofit Amariei.

Comentarii Facebook


Știri recente