Sfințirea bisericii Mănăstirii Lainici

Noua biserică a Mănăstirii „Lainici”, cu hramul „Izvorul Tămăduirii”, a fost ridicată în decurs de 10 ani, piatra de temelie a lăcașului de cult fiind pusă imediat după Revoluție. Odată cu proclamarea canonizării Cuviosului Irodion, biserica mănăstirii va primi și al doilea hram și îl va avea ca ocrotitor pe cel care a fost stareț al așezământului mai bine de 40 de ani.

„După revoluția din 1989 s-a început construcția noii biserici a Mănăstirii Lainici, deoarece biserica veche, monument istoric, era mică, iar duminica și la marile sărbători de peste an, de cele mai multe ori se slujea în aer liber. De aceea, la Izvorul Tămăduirii în 1990 regretatul Mitropolit al Olteniei, Nestor Vornicescu a pus piatra de temelie pentru această nouă biserică. Această misiune a continuat-o Înaltpreasfințitul Ioan, care pe atunci era viețuitor la Mănăstirea Lainici, după care stareț al mănăstirii până în anul 1994 când a fost numit Episcop al Covasnei și Harghite și a început această construcție a noii biserici”, a spus arhim. Ioachim Pârvulescu, Starețul Mănăstirii Lainici, după cum informează TRINITAS TV.

Noul lăcaș de cult, ridicat pe două planuri – biserica de la demisol și cea de deasupra ei – este unic datorită planului arhitectonic și picturii interioare.

Comentarii Facebook


Știri recente