Sfințirea Bisericii Izvorul Tămăduirii din Stânca – Comarna

Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Parohia Stânca – Comarna, Protopopiatul Iași II, a fost târnosită duminică de Înaltpreasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. „Această parohie, înființată în anul 1993, a fost filie a Parohiei Osoi, și cuprinde 63 de gospodării. Piatra de temelie s-a pus în anul 2000, iar lucrările au început cinci ani mai târziu”, a precizat părintele protopop Vilie Doroșincă.

Credincioșii din comuna Comarna, județul Iași, au participat duminică, 25 septembrie, la slujba de sfințire a bisericii parohiei Stânca. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pe un podium amenajat lângă sfântul lăcaș. După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile textelor citite în Duminica a XVIII-a după Rusalii.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a explicat că răspunsul Sfântului Apostol Petru din Evanghelie, ‘Învățătorule, toată noaptea ne-am trudit și nimic nu am prins’, ‘arată toată frământarea neamului omenesc de pretutindeni, care încearcă să prindă viață fără Domnul Hristos’. ‘Îndemnul Evangheliei de astăzi (n.r. duminică) este acela de a asculta cuvântul lui Hristos’, a accentuat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Părintele Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași II, a amintit la finalul slujbei câteva date despre lăcașul de închinăciune care a fost târnosit.

„Această parohie, înființată în anul 1993, a fost filie a parohiei Osoi și cuprinde 63 de gospodării. Piatra de temelie s-a pus în anul 2000, iar lucrările au început cinci ani mai târziu, în timpul păstoririi părintelui Adrian Solescu de la parohia Osoi. În anul 2007, când a fost instalat la această parohie pr. Ciprian Constantin Pintilie, biserica era ridicată, fiind pictată în proporție de 50%. Mulțumesc domnului Mihai Păvăluc din Iași, care a ridicat această biserică, dar și autorităților locale care au sprijinit construirea acestui sfânt locaș”, a spus pr. protopop Vilie Doroșincă.

Părintele Adrian Solescu a mulțumit Preasfințitului Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, pentru că s-a implicat în demersurile pentru obținerea terenului pe care s-a ridicat sfântul lăcaș și pentru că a oferit proiectul pentru realizarea bisericii. Pr. paroh Ciprian Constantin Pintilie a felicitat pe toți cei care au fost alături de biserica din Stânca, exprimându-și bucuria pentru prezența numărului mare de credincioși. Părintele Adrian Solescu a primit rangul de iconom stavrofor, iar părintelui paroh Ciprian Constantin Pintilie a fost proherisit iconom. Ctitorul Mihai Păvăluc a primit din partea Înalt Preasfințitului Teofan Crucea Moldavă.

Comentarii Facebook


Știri recente