Sfințirea bisericii Inspectoratului pentru Situații de Urgență București

Joi, 23 aprilie 2009, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va participa la slujba de sfințire a bisericii cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” al Municipiului București, situată în Calea 13 Septembrie nr.135, sector 5, București, la intersecția cu Șoseaua Progresului.

***

Piatra de temelie acestui nou lăcaș de cult a fost pusă în ziua de 23 aprilie 2002, la sărbătoarea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, de către Preasfințitul Părinte Episcop Sebastian Ilfoveanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, credincioși, cadre, militari și civili ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” al Capitalei.

Inițiativa înălțării acestui sfânt lăcaș a aparținut adormitului întru Domnul General de brigadă Corneliu Stoicheci. Biserica a fost construită prin purtarea de grijă a Domnului General Maior Aurel Udor, Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Municipiului București și Asociația „Dealul Spirii ” care a gestionat fondurile necesare.

Pictura în frescă și mozaicurile au fost executate de către pictorul Cătălin Băluț, iar împodobirea Bisericii cu cele necesare oficierii sfintelor slujbe s-a făcut prin donații din partea a numeroși credincioși.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR

Comentarii Facebook


Știri recente