Sfințirea Bisericii Flora din Iași

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Mitropolitul Primat al Cehiei și Slovaciei și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, alături de care s-au aflat un sobor de preoți și diaconi, a sfințit, astăzi, 13 octombrie 2012, Biserica <i>Intrarea Domnului în Ierusalim</i> – Flora din Iași.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre importanța sfințirii unei biserici în viața unei comunități: „O <i>Poartă a cerului</i> și o <I>Casă</i> a Sfintei Treimi este o biserică nou sfințită. Aici, în această <i>Poartă a cerului</i> și <i>Casă</i> a Sfintei Treimi primim trei daruri mari pe care le-au arătat cele trei Evanghelii care au fost citite. În primul rând, primim iertarea păcatelor. A doua Evanghelie ne spune că <I>Fericiți sunt cei care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și îl împlinesc</i>. Locul iertării păcatelor este Biserica, locul în care învățăm adevărata fericire ca legătură a noastră cu Dumnezeu începută în istorie și continuată în eternitate. Al treilea mare dar și adevăr pe care ni-l oferă slujba sfințirii bisericii este arvuna vieții veșnice. Deci, Biserica este locul în care noi simțim arvuna, începutul Împărăției lui Dumnezeu, a iubirii și vieții veșnice ca daruri ale Preasfintei Treimi”.

Sfințirea Bisericii Fora din Iași face parte din calendarul evenimentelor prilejuite de Sărbătorea Sfintei Cuvioase Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente