Sfințirea Bisericii Flora din Iași

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Mitropolitul Primat al Cehiei și Slovaciei și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, a sfințit, astăzi, 13 octombrie 2012, Biserica Intrarea Domnului în Ierusalim – Flora din Iași. Alături de cei doi Întâistătători s-au aflat ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, ierarhi din străinătate invitați la evenimentele prilejuite de hramul Sfintei Parascheva, precum și un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre importanța sfințirii unei biserici în viața unei comunități: ‘O Poartă a cerului și o Casă a Sfintei Treimi este o biserică nou sfințită. Aici, în această Poartă a cerului și Casă a Sfintei Treimi primim trei daruri mari pe care le-au arătat cele trei Evanghelii care au fost citite. În primul rând, primim iertarea păcatelor. A doua Evanghelie ne spune că Fericiți sunt cei care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și îl împlinesc. Locul iertării păcatelor este Biserica, locul în care învățăm adevărata fericire ca legătură a noastră cu Dumnezeu începută în istorie și continuată în eternitate. Al treilea mare dar și adevăr pe care ni-l oferă slujba sfințirii bisericii este arvuna vieții veșnice. Deci, Biserica este locul în care noi simțim arvuna, începutul Împărăției lui Dumnezeu, a iubirii și vieții veșnice ca daruri ale Preasfintei Treimi’.

Sfințirea Bisericii Intrarea Domnului în Ierusalim – Flora din Iași face parte din calendarul evenimentelor prilejuite de Sărbătorea Sfintei Cuvioase Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente