Sfințirea bisericii din Tăuții de Sus, județul Maramureș

Biserica Tuturor Sfinților din localitatea maramureșeană Tăuții de Sus a îmbrăcat, duminică, 10 iunie 2012, haine de sărbătoare. Lăcașul de cult a fost târnosit de cei doi ierarhi ai locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, și Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul, informează TRINITAS TV.

Cei doi ierarhi au oficiat și Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi și în prezența unui mare număr de credincioși. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Iustinian a ținut și un cuvânt de învățătură: „Cu ocazia acestei mari sărbători, în care se vorbește despre Duminica Tuturor Sfinților, sărbătorim rodul Sfântului Duh. Prin Botez fiecare am fost botezați cu Duhul Sfânt. Prin Sfântul Duh am devenit fii ai lui Dumnezeu. Prin Duhul Sfânt ne botezăm, împărtășim, ne dezlegăm de păcate și ne trăim viața noastră cea de toate zilele”.

Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în anul 1990.

„După 22 de ani de muncă responsabilă și jertfelnică, după multe privațiuni, jertfe și multă neodihnă, părintele Vasile Augustin, vicar-administrativ eparhial, împreună cu credincioșii din Parohia Tăuții de Sus au reușit să ne ofere bucuria participării la sfințirea bisericii lor, pe care au închinat-o lui Dumnezeu în Treime și Tuturor Sfinților”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

La final binefăcătorii lăcașului de cult, dar și membrii consiliului parohial au primit diplome de cinstire, iar părintele paroh a primit distincția de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente