Sfințirea bisericii din satul Jitia de Jos, Episcopia Buzăului și Vrancei

Duminică, 31 august a.c., Preasfințitul Părinte Episcop Epifanie al Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența unui număr mare de credincioși, a oficiat slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Jitia de Jos, localitate care face parte din Parohia Dealul Sării II, comuna Jitia, județul Vrancea.

Vechea biserică dovedindu-se neîncăpătoare pentru cei care doreau să participe la sfintele slujbe, piatra de temelie a noului lăcaș de cult a fost pusă în data de 7 octombrie 2007 de către Episcopul Buzăului și Vrancei. Lucrările de construcție au fost încredințate, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, preotului paroh Constantin Stan care, ajutat de credincioșii din Parohia Dealul Sării II și de autoritățile locale, a reușit să ridice biserica într-un timp foarte scurt. De asemenea, un sprijin important a venit de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Noua biserică – având lungimea de 22m, lățimea de 10m, la abside, și înălțimea de 17m – se va dovedi încăpătoare pentru toți cei care vor dori să se roage, spre a-și găsi liniștea sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente