Sfințirea Bisericii din Sălătrucu de Sus, județul Argeș

Sute de credincioși din parohiile de pe Valea Topologului au participat astăzi, 5 septembrie, la sărbătoarea parohiei argeșene Sălătrucu de Sus, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a sfințit Biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate după care a oficiat Sfânta Liturghie într-un paraclis de vară construit în curtea sfântului lăcaș.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să venim la Biserică în această frumusețe a lumii văzute”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Biserica din parohia Sălătrucu de Sus a fost construită de locuitorii satului în perioada 1886 – 1892, pe temelia unei alte Biserici din anul 1812.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…