Sfințirea Bisericii din Sălătrucu de Sus, județul Argeș

Sute de credincioși din parohiile de pe Valea Topologului au participat astăzi, 5 septembrie, la sărbătoarea parohiei argeșene Sălătrucu de Sus, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a sfințit Biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate după care a oficiat Sfânta Liturghie într-un paraclis de vară construit în curtea sfântului lăcaș.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să venim la Biserică în această frumusețe a lumii văzute”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Biserica din parohia Sălătrucu de Sus a fost construită de locuitorii satului în perioada 1886 – 1892, pe temelia unei alte Biserici din anul 1812.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…