Sfințirea Bisericii din parohia Dumbrăvița

În duminica a V-a după Rusalii, credincioșii parohiei maramureșene Dumbrăvița s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu – vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Ierarhul a sfințit cu acest prilej biserica parohiei cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, în prezența numărului mare de credincioși, dar și a autorităților locale și centrale, informează TRINITAS TV.

Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Preasfinția Sa a oficiat apoi și Sfânta Liturghie.

„După această frumoasă existență a Bisericii care a suferit în mai multe rânduri diferite înnoiri iată că în aceste vremuri, în aceste zile părintele Bogdan împreună cu credincioșii care sunt în număr de 1123 de suflete au înnoit Biserica în exterior și au reorganizat altarul și lucrurile din interior”, a explicat Preasfinția Sa.

Biserica Parohiei Dumbrăvița a fost construită în anul 1871. După ce în perioada 1994-1997 lăcașul de cult a fost repictat, anul acesta a fost renovat și restaurat exteriorul bisericii. Pentru strădania depusă, atât preotul paroh cât și credincioșii care au sprijinit de-a lungul timpului lăcașul de cult, au primit distincții și diplome.

Cu prilejul sărbătorii parohiei Dumbrăvița, primarul comunei i-a oferit Preasfințitului Părinte Iustin titlul de cetățean de onoare.

Sfințirea bisericii s-a făcut în contextul aniversării anul acesta a 140 de ani de la ridicarea lăcașului de cult și a 600 de ani de la prima atestare documentară a satului Dumbrăvița.

Comentarii Facebook


Știri recente