Sfințirea bisericii din Parohia Cioranca

Preasfințitul Părinte Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei, a sfințit, duminică, 1 martie, biserica din localitatea buzoiană Cioranca, comuna Movila Banului. La slujbă, au participat sute de credincioși din această zonă. Slujba a constituit o bucurie aparte pentru enoriașii Parohiei Cioranca, întrucât, până în prezent, aici nu a existat niciun locaș de cult, cea mai apropiată biserică fiind la 3 km depărtare.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena a fost pusă în anul 2007 de către Preasfințitul Părinte Episcop Epifanie. Finalizarea acesteia nu ar fi fost posibilă, fără sprijinul membrilor Consiliului și Comitetului Parohial, la care s-au adăugat ajutoarele financiare primite de la Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, și de la alți sponsori.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…