Sfințirea bisericii din Parohia Archiș, Prot. Ineu

În Duminica a XX-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Archiș, Protopopiatul Ineu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat și sfințit lucrările de reparații efectuate la biserica parohială cu hramul ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ și a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, condus de pr. Moise Nica, protopop al Ineului.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, IPS Timotei a prezentat pericopa evanghelică a duminicii, despre învierea fiului văduvei din Nain, și a arătat că moartea nu este lucrarea lui Dumnezeu, ci omul a fost creat să trăiască viață veșnică, dar din cauza păcatului s-a ivit moartea și, astfel, omul a ajuns muritor cu trupul. ‘Și alte învieri a săvârșit Mântuitorul: El o învie pe fiica lui Iair, îl învie pe Lazăr, prietenul său cel mort de patru zile, iar la sfârșit, cea mai mare minune pe care a săvârșit-o și care îi adeverește dumnezeirea este chiar Învierea Sa din morți. Noi, care credem în Hristos și suntem mădulare ale Trupului Său tainic, mărturisim că, deși omul a murit, va reveni la viață și va exista dincolo de mormânt’, a spus Înalt Preasfinția Sa.

În încheierea Sfintei Liturghii, preotul paroh Nicolae Ciocan a adus mulțumiri Înalt Preasfințitului Timotei pentru grija părintească pe care o poartă față de Parohia Archiș. El a mulțumit soborului de preoți pentru participare și bunilor săi credincioși care l-au sprijinit nemijlocit în toată activitatea. Răspunsurile la Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a bisericii au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie din Arad.

De la Archiș, Înalt Preasfințitul Timotei a vizitat biserica cu hramul ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din satul Nermiș, aparținător al Parohiei Archiș. Și aici IPS Timotei a fost întâmpinat cu multă bucurie de preotul paroh Nicolae Ciocan, înconjurat de credincioșii parohiei, adunați la slujba Vecerniei. După ce a săvârșit slujba Vecerniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în cuvântul de învățătură, Înalt Preasfinția Sa a arătat importanța Bisericii în viața credincioșilor. De asemenea, IPS Părinte a amintit că anul 2011 a fost dedicat Botezului și Familiei creștine.

Părintele paroh a adresat mulțumiri Înalt Preasfințitului Timotei pentru prezența sa în mijlocul păstoriților din Filia Nermiș.

Comentarii Facebook


Știri recente