Sfințirea bisericii din Parohia Archiș, Prot. Ineu

În Duminica a XX-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Archiș, Protopopiatul Ineu, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat și sfințit lucrările de reparații efectuate la biserica parohială cu hramul ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ și a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, condus de pr. Moise Nica, protopop al Ineului.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, IPS Timotei a prezentat pericopa evanghelică a duminicii, despre învierea fiului văduvei din Nain, și a arătat că moartea nu este lucrarea lui Dumnezeu, ci omul a fost creat să trăiască viață veșnică, dar din cauza păcatului s-a ivit moartea și, astfel, omul a ajuns muritor cu trupul. ‘Și alte învieri a săvârșit Mântuitorul: El o învie pe fiica lui Iair, îl învie pe Lazăr, prietenul său cel mort de patru zile, iar la sfârșit, cea mai mare minune pe care a săvârșit-o și care îi adeverește dumnezeirea este chiar Învierea Sa din morți. Noi, care credem în Hristos și suntem mădulare ale Trupului Său tainic, mărturisim că, deși omul a murit, va reveni la viață și va exista dincolo de mormânt’, a spus Înalt Preasfinția Sa.

În încheierea Sfintei Liturghii, preotul paroh Nicolae Ciocan a adus mulțumiri Înalt Preasfințitului Timotei pentru grija părintească pe care o poartă față de Parohia Archiș. El a mulțumit soborului de preoți pentru participare și bunilor săi credincioși care l-au sprijinit nemijlocit în toată activitatea. Răspunsurile la Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a bisericii au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie din Arad.

De la Archiș, Înalt Preasfințitul Timotei a vizitat biserica cu hramul ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’ din satul Nermiș, aparținător al Parohiei Archiș. Și aici IPS Timotei a fost întâmpinat cu multă bucurie de preotul paroh Nicolae Ciocan, înconjurat de credincioșii parohiei, adunați la slujba Vecerniei. După ce a săvârșit slujba Vecerniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în cuvântul de învățătură, Înalt Preasfinția Sa a arătat importanța Bisericii în viața credincioșilor. De asemenea, IPS Părinte a amintit că anul 2011 a fost dedicat Botezului și Familiei creștine.

Părintele paroh a adresat mulțumiri Înalt Preasfințitului Timotei pentru prezența sa în mijlocul păstoriților din Filia Nermiș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…