Sfințirea bisericii din parohia Agârcia, Protopopiatul Piatra Neamț

Înaltpreasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Înalt Preasfințitul Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale au binecuvântat astăzi, 27 iulie 2011, lucrările de construcție derulate în ultimii zece ani în lăcașul de închinăciune al parohiei Agârcia, Protopopiatul Piatra Neamț.

Târnosirea bisericii a fost urmată de Sfânta Liturghie, timp în care credincioșii veniți din mai multe zone ale județului Neamț au trecut prin sfântul altar. Cu acest prilej, părintele paroh Nicolae Lazăr a primit rangul de iconom stavrofor. Părintele Dumitru Ailincăi, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț a mulțumit celor doi ierarhi pentru prezență, apreciind jertfa ctitorilor bisericii din parohia Agârcia. Părintele paroh Nicolae Lazăr a mărturisit celor prezenți dificultățile pe care le-a întâmpinat, amintind de „oamenii deosebiți” care au ajutat la ridicarea lăcașului de închinăciune târnosit.

„Pensionarii din această parohie, lună de lună, fără să le bată nimeni la poartă, au adus la sfântul altar bani timp de aproape nouă ani de zile pentru a continua lucrările. Mi-am dat seama că atunci când lași libertate omului, când lași să lucreze în sufletul lui credința, el face foarte mult. Oamenii din această parohie și-au dorit foarte mult o biserică. Ei s-au jertfit foarte mult la ridicarea acestui sfânt lăcaș”, a amintit pr. paroh Nicolae Lazăr, care a primit din rangul de iconom stavrofor.

La final, Înalt Preaafințitul Teofan a îndemnat credincioșii să facă parte în continuare din poporul lui Dumnezeu pentru ca alături de preotul paroh să meargă împreună spre Împărăția Celui Preaînalt.

„Să aveți drept țintă pe Hristos. Astfel, totul primește o lumină, o semnificație, care dau răspuns nedumeririlor care ne cuprind în viață”, a spus IPS Părinte Mitropolit Teofan. Înalt Preasfințitul Iosif a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură în care a explicat faptul că biserica reprezeintă pentru credincioșii ei o mărturie a sfințeniei.

Comentarii Facebook


Știri recente