Sfințirea Bisericii din Negrușa, Mehedinți

La câteva zile după marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, Sâmbătă, 18 august, biserica din satul Negrușa, filie a parohiei Cireșu, va fi sfințită de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Mult așteptatul moment se va concretiza prin osteneala părintelui paroh Dănuț Nicolae Gigină, care împreună cu autoritățile locale și cu credincioșii au desfășurat aici lucrări ample, în 6 ani înălțând lăcașul de cult din temelie.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice vor fi date de către Grupul Psaltic al Catedralei Episcopale din municipiu, după cum ne informează Cătălin Cernătescu, Redactor stiri Episcopia Severinului si Strehaiei.

Negrușa este o filie a Parohiei Cireșu și are aproximativ douăzeci-treizeci de familii. Nu a existat niciodată o biserică în acest sat, deși se încercase construirea unui lăcaș de cult în trei rânduri, în decursul a câtorva decenii, însă în anul 2006 s-a pus piatra de temelie pentru biserica cu hramul „Sfântul Leontie de la Rădăuți”. Anul următor s-a turnat fundația și elevația, construcția ridicându-se integral în anul 2010.

În anul 2011 s-a acoperit biserica cu tablă de zinc și s-au început lucrările la clopotnița din fața bisericii, sfârșindu-se în anul 2012. Actualmente, biserica din Negrușa este împodobită cu policandre, catapeteasmă sculptată din lemn de cireș, de asemenea fiind achiziționate si toate obiectele necesare cultului divin. Lucrările de tencuială la interior sunt finalizate, biserica fiind pregatită pentru pictură în frescă, iar la exterior sunt finalizate atât lucrările de tencuială cât și cele de finisare. Sunt montate ferestre din lemn stratificat.

Toate aceste lucrări s-au efectuat la inițiativa și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului și Stehaiei, preot paroh fiind Dănuț Nicolae Gigină.

Comentarii Facebook


Știri recente