Sfințirea Bisericii din localitatea Socodor, județul Arad

Răspunzând invitației Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, preoților parohi și primarului din Socodor, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria a participat duminică, 22 august, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și cu un sobor de preoți și diaconi la slujba de sfințire a Bisericii din Socodor, localitate situată în apropierea frontierei cu Ungaria și a localității Chișineu Criș, din județul Arad.

Lăcașul de cult cu hramul „Buna Vestire” care în urmă cu cinci ani a fost grav avariată în urma unei furtuni a fost restaurat prin sprijinul Primăriei, precum și al Arhiepiscopiei Aradului, a Consiliului Județean Arad, a altor instituții și a bunilor credincioși din parohie.

Cei doi ierarhi au săvârșit slujba de sfințire a bisericii, care a fost împodobită în interior cu o frumoasă pictură bizantină, după care a fost săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească, din soborul slujitor făcând parte și clerici din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În cuvântul de întâmpinare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a subliniat vrednicia credincioșilor din această parohie, care au păstrat cu sfințenie credința și identitatea românească și totodată a marcat și caracterul festiv al acestei Dumici, dedicată, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, românilor migranți. La momentul potrivit s-a dat citire și mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat tuturor românilor din diaspora.

La evenimentul de la Socodor, alături de Primarul localității, au participat și alte autorități, atât de la nivel județean, cât și central.

Comentarii Facebook


Știri recente