Sfințirea bisericii din localitatea Mihai Viteazu, județul Cluj

Peste o mie de credincioși au participat, astăzi, 19 august 2012, la sfințirea noii biserici din localitatea clujeană Mihai Viteazu. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de 20 preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS.

Înaltpreasfinția Sa a săvârșit, apoi, Sfânta Liturghie, pe un podium special amenajat, și a rostit un cuvânt de învățătură: ‘Dacă ar fi să facem aplicare la învățătura Domnului de astăzi, desigur că întâi de toate, fiecare dintre noi am încerca să iertăm celor ce ne greșesc, dar am putea avea o privire și mai largă și am observa câtă vrăjmășie și răutate este în lume, inclusiv în țara noastră. Învățătura Domnului ne îndeamnă atât pe noi, cât și pe politicienii noștri, să ne iertăm unii pe alții, să fie mai multă armonie, pentru că în tensiune și neînțelegere nu se poate clădi absolut nimic’.

La finalul Sintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei le-a conferit distincția „Crucea Transilvană” preotului paroh, Traian Nica, primarului din Mihai Viteazu, Ioan Zeng, precum și unuia dintre cei care au contribuit la zidirea bisericii, Bogdan Ilie Daniel.

Preotul slujitor Ioan Oșan a fost ridicat, de asemenea, la rangul de iconom stavrofor, iar credincioșilor care s-au implicat în ctitorirea bisericii le-a fost acordată Diploma de aleasă cinstire.

La rândul său, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a primit, din partea primarului localității, titlul de Cetățean de onoare al comunei Mihai Viteazu.

Comentarii Facebook


Știri recente