Sfințirea bisericii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, 20 septembrie 2009, Preasfintitul Corneliu, Episcopul Hușilor, înconjurat de un sobor de preoți si diaconi, a oficiat slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Hușilor.

Manifestările au început încă de sâmbătă seara prin oficierea slujbei vecerniei, iar ieri dimineață, începând cu ora 8:00, s-a oficiat slujba utreniei. La ora 9:00 după sosirea Preasfințitului Corneliu, s-a săvârșit slujba de sfințire. Slujba de sfințire a fost urmată de Sfânta Liturghie, ce a fost oficiată pe un podium special amenajat lângă biserică și la care au participat câteva mii de credincioși, pacienți și cadre medicale. În cursul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hironit întru diacon un tânăr teolog și întru preot pe diaconul Antohi Cristian pe parohiei Hoceni din Protopopiatul Huși. La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Corneliu a adresat credincioșilor prezenți un însuflețitor cuvânt de învățătură, în care a vorbit credincioșilor despre semnificațiile pericopei evanghelice, dar și despre legătura dintre spital și Biserică, ca fiind cele care au grijă de sănătatea trupească și mai ales sufletească. De asemenea, Preasfinția Sa a apreciat efortul părintelui Petru Vulpe și al tuturor celor care au contribuit la realizarea important locaș de închinare.

În după amiaza zilei, Preasfinția Sa a efecuat o vizită pastorală la mănăstirea Florești unde a cercetat șantierul de pictură al acestui sfânt locas, dar și lucrările de reabilitare efectuate la Palatul egumenesc, construit în anul 1858.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…