Sfințirea bisericii din Beregsău Mic

Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a târnosit ieri, 31 octombrie, biserica din comuna Beregsău Mic, din județul Timiș, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat. Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru dragostea și sprijinul acordat părintelui paroh, care prin mila și ajutorul lui Dumnezeu a ridicat prima biserică ortodoxă românească din această comună.

Biserica din comuna Beregsău Mic a fost pusă ieri sub ocrotirea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul și a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost întâmpinat la primele ore ale dimineții de către un sobor de preoți și diaconi slujitori, condus de părintele protopop Ioan Bude și de părintele paroh Marian Zaharia, alături de reprezentanți ai autorităților locale și de numeroși credincioși.

După slujba de sfințire a bisericii, s-a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, în cadrul căreia Preasfințitul Paisie Lugojanul, din încredințarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Marian Zaharia, care s-a arătat a fi un vrednic păstor al turmei încredințate și un bun chivernisitor al Casei lui Dumnezeu.

În cuvântul rostit cu acet prilej, Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru dragostea și sprijinul acordat părintelui paroh, care prin mila și ajutorul lui Dumnezeu a ridicat prima biserică ortodoxă românească din această comună.

În anul 2007, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae s-a oficiat de către un sobor de preoți sfințirea terenului donat de credinciosul Șuiu Trifu din Beregsău Mic. Anul următor, în 2008, la 21 noiembrie, de praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, fost pusă piatra de temelie, iar mai apoi s-au început lucrările de construcție care au durat aproape doi ani. În prezent, parohia ortodoxă din Beregsău Mic cuprinde 130 familii cu 416 credincioși, păstoriți de părintele paroh ic. stvr. Marian Zaharia.

Comentarii Facebook


Știri recente