Sfințirea bisericii din Altân – Tepe, prot. Babadag

Credincioșii ortodocși s-au aflat astăzi, 10 iulie 2011, în Duminica a IV-a după Rusalii, zi în care, în toate bisericile s-a citit, Evanghelia vindecării slugii sutașului.

Credincioșii filiei Altân – Tepe din protopopiatul Babadag au primit în această duminică, vizita Chiriarhului Eparhiei Tulcii, Preasfințitul Părinte Visarion. Preasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a noii bisericii cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfânta Mucemiță Varvara din localitate, urmată apoi de Sfânta Liturghie arhierească.

„Iată se împlinesc trei ani de când am pus piatra de temelie la această biserică. Sfântul lăcaș a fost zidit prin jertfa credincioșilor de aici și din alte părți, care au jertfit din multul sau din puținul lor pentru zidirea și înfrumusețarea casei Domnului”, a spus Preasfinția Sa după cum ne informează TRINITAS TV.

Localitate minieră din nordul Dobrogei, filia Altân – Tepe nu s-a bucurat până acum de a avea un locaș de cult, sfintele slujbe fiind oficiate până acum într-o capelă improvizată.

Piatra de temelie a acestui sfânt locaș a fost pusă la data de 28 mai 2008 de către chiriarhul locului Preasfințitul Părinte Visarion, iar lucrările de construcție și de înfrumusețare cu pictură a acestui sfânt locaș au fost suportate din contribuția Consiliului Județean Tulcea, a Primăriei și a Consiliului local, a Episcopiei și a multor credincioși din localitate și din zonele apropiate.

După cum ne informează Alexandru Chituță, pentru vrednicia depusă în folosul Bisericii Ortodoxe, parohul acestei biserici, preotul Marian Mihalcea a fost distins cu rangul de iconom – stavrofor, fiind împărțite Acte de apreciere și altor ctitori și binefăcători.

Comentarii Facebook


Știri recente