Sfințirea Bisericii de lemn din curtea Liceului Teologic din Târgu-Jiu

Sute de credincioși au participat astăzi, 14 septembrie, la sfințirea Bisericii de lemn din curtea Liceului Teologic din Târgu-Jiu. Slujba a fost săvârșită de Înalt Prea Sfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS. Sfântul lăcaș este un monument istoric și este închinat Sfântului Ierarh Nicolae.

„Săvârșim, de asemenea, această sfântă târnosire a Bisericii în data de 14 septembrie când noi prăznuim Înălțarea Sfintei Cruci a Mântuitorului Hristos, semnul biruinței și începutul anului școlar când toți elevii din țara noastră încep, cu nădejdea în Dumnezeu, cu credința Mântuitorului nostru Iisus Hristos, sub protecția rugăciunilor sfinților, anul școlar și acesta să fie plin de roade culturale”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, după cum ne informează TRINITAS TV.

Mai multe informații aflăm de la părintele Ștefan Andronachi, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu-Jiu: „Biserica are un stil autentic gorjenesc. Este o Biserică strămutată din parohia Covrigi, Văgiulești, și este o Biserică care nu mai era folosită în cult și datează de la 1768. Membrii parohiei de acolo, consiliul parohial, adunarea parohială și primăria au fost de acord să ne-o dea nouă, adică să fie mutată în curtea Liceului Teologic din Târgu-Jiu. Biserica este foarte importantă pentru noi. Nu aveam un locaș sfânt unde să oficiem sfintele slujbe pentru a face practică liturgică cu elevii noștri. Totodată, Biserica va fi pictată de cei mai buni elevi de la Secția de patrimoniu a liceului nostru”.

Comentarii Facebook


Știri recente