Sfințirea Bisericii cu hramurile „Înălțarea Domnului și Sf. Cuv. Dionisie Exiguul”-Tecuci

În ziua de 31 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii cu hramurile „Înălțarea Domnului și Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul” din Tecuci, informează Diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a continuat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, prezidată de chiriarhul Dunării de Jos, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, de membri ai Permanenței Consiliului Eparhial și ai Adunării Eparhiale, precum și de autorități județene și locale, în prezența a numeroși credincioși din oraș și din județ.

La cererea credincioșilor parohia a luat ființă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Casian, în anul 2000, când Primăria Tecuci a pus la dispoziție terenul pentru zidirea sfântului locaș. La 14 iulie 2002 a fost așezată piatra de temelie și au început lucrările de construcție a bisericii, care au fost finalizate anul acesta.

În cuvântul său, chiriarhul Dunării de Jos a apreciat dorința arzătoare cu care credincioșii au cerut zidirea unui nou sfânt locaș în orașul Tecuci, biserică zidită în stil moldovenesc, ceea ce face din orașul Tecuci o zonă încărcată de istorie și de viață duhovnicească.

„S-a sfințit un nou altar într-o nouă parohie înființată acum 10 ani, iar la sfințire această Biserică frumoasă în stil moldovenesc este a 12-a Biserică din orașul Tecuci. Această Biserică a mai primit și hramul Sf. Cuvios Dionisie Exiguul, Părintele Erei creștine. În același timp, altarul Mântuitorului Hristos s-a prelungit astăzi prin sfințirea altarului filantropic, Cantina Sfântului Nicolae, iar în casa parohială un nou altar, altarul pentru programul tinerilor ‘Hristos împărtășit copiilor'”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum ne informează Radio TRINITAS.

La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Casian i-a acordat pc. pr. Forda Nicolae rangul de iconom stafrofor, pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, atât în ceea ce privește finalizarea lucrărilor de construcție și înfrumusețarea bisericii, cât și punerea în aplicare a programelor liturgice, culturale, educaționale și pentru tineret, social-filantropice și misionare ale Eparhiei și cele de la nivel național.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Casian a binecuvântat cantina socială a parohiei cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, loc unde au fost apoi invitați, la agapa frățească, membrii ai familiilor defavorizate, copiii, tinerii și bătrânii prezenți la eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente