Sfințirea așezământului social-filantropic din Ruseni, Protopopiatul Bacău

Așezământul social-filantropic ‘Sfântul Antipa de la Calapodești’ din Parohia Ruseni, Protopopiatul Bacău, județul Bacău, a fost sfințit, duminică, 2 septembrie 2012, de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Cu acest prilej, credincioșii prezenți s-au închinat la racla în care se află un fragment din moaștele Sfântului Antipa de la Calapodești. De dimineață, Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului a fost întâmpinat de soborul de preoți, iar apoi s-a oficiat sfințirea Apei mici și a untdelemnului. Programul liturgic a continuat cu Sfânta Liturghie, urmată de sfințirea casei parohiale, rod al muncii părintelui paroh Adrian Popa și a enoriașilor. Părintele Constantin Tomozei, protopop al Protopopiatului Bacău, a relatat că așezământul social-filantropic al parohiei Ruseni a fost ridicat în ultimii ani prin strădania părintelui paroh Adrian Popa.

‘La propunerea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, așezământul va fi ocrotit de Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești. Pentru efortul depus, părintele paroh Adrian Popa a primit distincția de iconom stavrofor, iar celor care au ajutat la ridicarea așezământului și a casei parohiale li s-au oferit diplome de onoare’, a declarat pr. protopop Constantin Tomozei.

Comentarii Facebook


Știri recente