Sfințirea Așezământului social-cultural „Sfântul Apostol Andrei” din parohia Sadova 2

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a sfințit ieri Așezământul social-cultural ‘Sfântul Apostol Andrei’ din parohia ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ – Sadova 2, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, informează „Ziarul Lumina”. După slujba de sfințire a fost oficiat Parastasul pentru ctitorii Bisericii ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din parohia Sadova 2.

Credincioșii din parohia Sadova 2, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, au participat ieri la sfințirea Așezământului social-cultural ‘Sfântul Apostol Andrei’. Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Pimen. Din soborul de preoți au mai făcut parte pr. Cătălin Axinte, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și pr. Aurel Goraș, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc. La finalul slujbei, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a remarcat faptul că Biserica noastră ne îndeamnă permanent la sfințirea vieții noastre. ‘Viața de sfințenie înseamnă cea mai înaltă treaptă de demnitate a omului. Omul, dacă nu are demnitate morală, personală, națională, nu înseamnă nimic. Ridicarea acestui așezământ a însemnat o jertfă, însă o parohie, dacă are un preot cu demnitate, bun gospodar, bun slujitor, face minuni chiar și în vremuri cu lipsuri. Este meritul dumneavoastră, al enoriașilor, faptul că ați ridicat acest așezământ, călăuziți de pr. paroh Simion Mândrilă, ajutat de pr. slujitor Benedict Cuciureanu’, a apreciat IPS Pimen.

Sală de prăznuire, muzeu și cabinet medical

Așezământul parohiei Sadova 2 a fost ridicat între anii 2006-2011 de către enoriașii din parohie ‘cu mari jertfe’, după cum ne-a spus pr. paroh Simion Mândrilă. Clădirea cuprinde la parter sala de prăznuire și bucătărie. La etaj va funcționa un cabinet medical prin implicarea a doi medici voluntari. Etajul așezământului mai cuprinde o cameră pentru protocol, două săli muzeistice (o sală dedicată obiectelor bisericești, iar cealaltă, tradițiilor și obiceiurilor satului). O altă încăpere este destinată ședințelor consiliului parohial și activităților catehetice pe care parohia le derulează cu tinerii și copiii. Tot la etaj va funcționa o bibliotecă și arhiva parohiei. ‘Trebuie să amintim familia domnului Mircea Coca care a pus temelia acestui așezământ. Fiecare dintre credincioșii din parohie a contribuit după posibilități pentru a ridica așezământul. Am mai fost ajutați de Primăria Sadova, Consiliul Local Sadova. Nădăjduim că enoriașii de toate vârstele se vor simți bine în acest așezământ, pentru că toți s-au ostenit prin munca lor’, a spus pr. paroh Simion Mândrilă.

Comentarii Facebook


Știri recente